kotyogOK

Csapatjáték szerelemmel avagy itt a házasság hete!

2020. február 10. - most.kotyogok

bridal-4615557_1920.jpg

Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy TÁRS? A férjed, a párod, a szerelmed, ugye? Ha pedig már úgyis február van, akkor bizony nagy léptekkel közeledik felénk a Valentin-nap, és a házasság hete!

Az idei évben – immáron 13. alkalommal – rendezik meg a házasság hetét, amelynek jelmondata: „Csapatjáték szerelemmel”. Az eseménysorozat február 9-én vette kezdetét, és 16-án ér véget.

A kezdeményezés 1996-ban indult útnak az Egyesült Királyságból, napjainkban pedig már 21 országban is ünneplik önfeledten, köztük kicsiny hazánkban is (2008 óta). A rendezvényt a keresztény egyházak és civil szervezetek együttes munkájának köszönhetjük, amelyhez számtalan település is csatlakozott!

A házasság hete arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy a házasság és a család milyen fontos szerepet tölt be az életünkben! Figyelmet kell neki szentelni, dolgozni kell rajta, a problémákat pedig megoldani együtt.

Természetesen a szervezők nem érik be figyelemfelhívással, hanem napról napra érdekesebb eseményeken, előadásokon, workshopokon, kreatív esteken, házasság építő játékokon vehetnek részt a kíváncsi párok!

Na, de ez mire jó?

Nagyon sokan felejtkeznek el a szürke hétköznapokban arról, hogy egymásnak társak, házastársak, szeretők. Minden reggel kikelnek az ágyból, felkeltik a gyerekeket, elvégzik a napi rutint, elindítják a családtagokat óvodába, iskolába, elvégzik a saját munkájukat, végül összeszedik a családtagokat. Otthon folytatódik a szokás hatalma; vacsorafőzés, tanulás, játék, mosogatás, pakolás, végül fürdetés, meseolvasás, alvás. A napok pedig csak mennek. Mi, felnőttek pedig egymás mellett sétálunk. Csak az a kérdés, hogy kézen fogva, vagy zsebre dugott kézzel?

Tudom, hogy sokan ellenzik a Valentin napot is. „Amcsi szokásnak” tartják, hiszen hirtelen megugrik a boltok csokoládé eladásának száma, a virágboltosok pedig kapkodva fűzik a szebbnél szebb csokrokat. Én nem azt mondom, hogy akkor ész nélkül mindenki rohanjon boltba venni valamit. Nem! Sőt! Én szeretem a Valentin napot ajándék nélkül is. Nem tudom mennyire jött le korábbi cikkeim alapján, de én igazából szeretek ünnepelni. Nagyon jó ötletnek tartom, amikor szomszédok gyűlnek össze és máglyát raknak, hogy elbúcsúztassák a telet. Imádom a halloweent, hiszen szintén szomszédok fognak össze, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek, kicsit kovácsolódjon a társaság. A húsvétot pedig már alig várom, hogy lássam a lányom arcát, ahogy a kertben keresgél húsvéti tojásokat az unokatestvéreivel együtt. Mindegyik ünnepnek megvan a maga különlegessége és nem kell feltétlenül elhalmozni a másikat ajándékkal! Imádom, hogy szilveszterkor megcsókolhatom a férjemet, és új kívánságokat suttoghatok az ég felé, miközben fényes csillagok világítják meg az eget. A Valentin nap és a házasság hete is ilyen. Kicsit ki lehet lépni a szürke napokból!

Bontsatok fel egy üveg bort, és beszélgessetek! Gondoljátok át, mikor leptétek meg utoljára a párotokat valami aprósággal? Mikor sütöttetek neki reggelire egy sajtos omlettet? Mikor szedtetek neki virágot a kertből, vagy mikor mentetek el önfeledten sétálni?

Gondoljunk csak bele! Az életnek van egy körforgása, és előbb-utóbb mindennek eljön a maga ideje!

Emlékeztek rá?

Az ujjaink is szimbolizálnak! Tedd össze a két kezed, úgy hogy egymással összeérjenek az ujjbegyeid. A középső ujjaidat hajlítsd be, így csak a bütyöknél fognak egymáshoz érni. Ezek után szép sorban próbáld az ujjaidat szétválasztani. Mit tapasztalsz?

  1. A hüvelykujjak a szüleidet szimbolizálják. Előbb-utóbb eljön az ideje, amikor a gyermek elengedi a szülei kezét, és saját lábra áll. A hüvelyujjaid szétválnak.
  2. A mutatóujjak a testvéreket szimbolizálják. Nincs még egy olyan különleges kapocs, mint a testvér, aki megvéd, amikor szükséges, és vígasztal, amikor szomorú vagy! De a mutatóujjak is szétválnak.
  3. Lépjünk a kisujjakhoz, akik a gyermekeinket szimbolizálják. A világ legszebb szerepe szülőnek lenni, de miután felcseperedtek, bizony ők is elengedik a mi kezünket, saját útjukra lépnek. A kisujjak is szétválnak.
  4. Na és a gyűrűsujj? Próbáld meg szétválasztani a gyűrűsujjakat! A gyűrűsujj szimbolizálja a szerelmed, a társad, a férjed, a barátod, a partnered. Elválaszthatatlan kapcsolat van közöttetek, ezért a gyűrűsujjakat nem lehet szétválasztani!

img_20200210_152409_1.jpg

Egy életen át partnerek vagytok! Volt egy pont az életetekben, amikor összekapcsolódtatok. Persze, voltak különleges, felejthetetlen élmények a kapcsolatotok során, mint például az összeköltözés, az esküvő vagy a gyermek születése. De a legfontosabb az, hogy amikor sétáltok ezen az úton, egymás kezét fogjátok. Beszélgettek, nevettek, meséltek egymásnak, de előbb-utóbb azt veszitek észre, hogy mindig ott vagytok egymásnak. Mert szeretitek egymást, szerelemmel. Együtt öregszetek meg, de az emlékeitek között ott marad az a csíntalan mosoly, az a huncut zöld szempár, az a felejthetetlen este… És ez a legszebb benne!  Botra támaszkodva, kitérgyesedett mackónadrágban, elnyűtt, kötött pulóverben, de mosolyogva és kézen fogva várjátok majd az unokákat a verandán, miközben azon vitatkoztok, hogy grízgombócos vagy májgombócos leves legyen ebédre, vagy a kutya már megint kikaparta a virághagymákat. De tudod mit fogsz érezni? A másik kezén lévő aranygyűrű megnyugtató varázsát! És ez a legszebb!

 

                                                                           ***

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! Amennyiben tetszett, kérlek, oszd meg a barátaiddal is, hogy ők is elolvashassák!

További érdekes, személyes cikkeket olvasnál Tőlem? Lájkold facebook oldalamat: @kotyogok

Instagramon pedig itt keress: kotyog_ok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr8115467948
süti beállítások módosítása