kotyogOK

Elveszni az időben?

2021. április 22. - most.kotyogok

elveszni-az-idoben-kotyogok_blog_hu.jpgSosincs elég időd? Kifolyik a kezed közül a sok teendő? Elhatározod magad, hogy majd ma aztán mindent véghezviszel, azonban este arra eszmélsz fel, hogy nem csináltál egész nap semmit?

Az idő mindig is egy különleges fogalom. Gyakran rohanásban vagyunk, szétszakadunk a teendőkben, sokszor úgy érezzük, harminc óra sem lenne elég egy napra. Ha rövidtávon nézzük, valóban frusztráló, hogy nem jut időnk sok mindenre, azonban érdemes hosszabb távra tervezni! Előttünk az egész élet! Ne feledjük a teendőinket, azonban iktassunk be pihenő napokat, délutánokat, órákat, mert akárcsak a testünknek, úgy az elménknek is szüksége van a pihenésre.

5 tipp tőlem, hogy lehetne jobban beosztani az idődet:

  1. Megtervezted már az adott napra a célt? Igen? Akkor a felét húzd át, és tedd át másnapra!
    Én azt vallom, hogyha valamihez nehezen is kezd hozzá az ember, akkor fokozatosan szoktassuk magunkat dolgokhoz! A drasztikus változtatás sosem vezet jóra!
  2. Feltűnt, hogy nagyon gyorsan szalad az idő, mégsem tudod, hogy mivel töltötted? Csak egy napra fogj egy jegyzetfüzetet vagy a telefonod naplóját indítsd el, és írd össze, hogy mit tettél délelőtt, délután és este, de órára lebontva! Nézd meg a social media statisztikádat is, hogy mennyi időt fordítottál a pörgetésre, szörfözésre! Meg fogsz lepődni? Na, és mikor olvastál utoljára egy jó könyvet? Mikor sétáltál este kint a kertben?
  3. Kezd a napirendi pontod legnehezebb részével! Ha nem tudod megoldani, tedd félre, közben az agyad dolgozni fog a megoldáson a háttérben. Én pont ugyanígy csinálom! Vagy aludj rá egyet, másnap meglesz a megoldás!
  4. Tarts szünetet is: fontos, hogy a sok teendő mellett szakíts pihenésre is időt! Kicsi meditáció, jógalégzés, hogy az elméd is felfrissüljön! Jöhet a kertben egy séta, vagy egy remek zöld tea! A pihenés után sokkal hatékonyabban tudunk gondolkodni, elmélyülni a feladatban!
  5. Készítsd el a saját időbeosztásodat hónapra lebontva! Milyen céljaid vannak? Mire szeretnél jobban figyelni?

Hogyan tudlak még segíteni?

Készítettem egy naptárat Neked! Imádom a tavaszt, nekem is sok fontos célom, álmom van, amit muszáj beosztanom. Ez a naptár az íróasztalom felett lesz kiakasztva, és a fontosabb megállókat fogja tartalmazni. (nyugi, van külön családi naptár is, ami anyaként iszonyú sokat jelent, ugyanis napra pontosan látom, hogy a gyerekeket mikor kell vinni oltásra, státusz vizsgálatra, vagy férjnek éppen milyen programja van az adott napra.

naptar-majus-kotyogok.jpg

Az én motivációs naptáram pedig segít jobban eligazodni a rengeteg útvesztőben! Gyerünk, próbáld ki!

Töltsd le INNEN!

Használd egészséggel!

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! Amennyiben tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! 

Ha még több érdekes, személyes cikkeket olvasnál Tőlem, lájkold facebook oldalamat: @kotyogok

Vagy csatlakozz a csoportomhoz: Kortyolva kotyogjunk

Vagy keress instagramon: kotyog_ok

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr4816508550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása