kotyogOK

Éljen az ősz!

2021. október 12. - most.kotyogok

osz-kotyogok_blog_hu.jpg

Az ősz mindig is egy különleges évszak lesz számomra. Folyton elvarázsol a színeivel, nyugalomra és türelemre int. Megálljt parancsol erejével, és figyelmeztet, hogy mindig van új meglepetés a tarsolyában! Eső, szél, vihar tombol sokszor, a természet az erejét fitogtatja, mi, emberek pedig kénytelenek vagyunk fejet hajtani előtte, ami valljuk be, sokszor ránk is fér!

Az idei ősz kicsit más volt számomra, hiszen nem én fogtam valami újba, hanem kivételesen a nagyobbik gyerekem került eddig ismeretlen területre, vagyis óvódás lett. Nem voltak illúzióim, hogy betegség nélkül végig visszük a beszoktatást, így készültem is arra az időszakra, amikor a gyerek még nem tud oviba menni, de már a rosszaságon töri a fejét. Ideje belevetnünk magunkat a kretívkodásba!

Még mielőtt beköszöntött volna az esős időszak, ideje volt szép, színes leveleket gyűjteni! Amellett, hogy az őszről, lombhullatásról is lehet beszélni, a színek, formák tanulmányozása is kiváló lehetőség!

Készítsünk baglyot!

Nuskó kiváltképp érdeklődik a baglyok iránt, tetszik neki ez a nemes állat, így fogtam magam, rajzoltam egy bagoly mintát egy fehér lapra, és megkértem a lányomat, hogy válogasson ki néhány kisebb levelet és ragassza fel a bagolyra. Az én feladatom volt, hogy szemet, csőrt és lábakat vagdossak, elkészítve a bagoly végleges formáját.

osz-kotyogok_blog_hu_bagoly.png

Jöhetnek az esernyők!

Az esernyő mindig is egy érdekes tárgy lesz a gyerekek számára, hiszen micsoda móka kinyitni és a nagy, tágas ernyő alá bújni a zimankós időjárás elől! A gyermeki fantázia pedig csak úgy szárnyal, amikor játékká alakul a körülötte lévő világ: mögé, vagy éppen alá bújhat és védelmezi magát a betolakodók, vagy sárkányok ellen! Most pedig a levélhullás ellen! Hogy micsoda?

osz-kotyogok_blog_hu-esernyo.png

Fogtunk néhány színes papírt, és hajtogatni kezdtünk. Szülő lévén fontosnak tartom, hogy hagyjuk kibontakozni a gyermek kreativitását, a hajtogatást pillanatok alatt elleste tőlem, még csak segítenem sem kellett neki! Őrületes, hogy mikre képesek azok a pici kezek!

Miután végeztünk vele, felragasztottam a fehér lapokra az esernyőket, filctollal rajtoltam nekik fogókart, majd Nuskó újfent leveleket ragasztott köréjük. Imádom, ahogy ragyogó mosollyal ecseteli a családnak, hogy mit készített! Ez az egyik legnagyobb csodája a gyereknevelésnek: a tiszta, boldog gyermeki kacaj!

osz-kotyogok_blog_hu-kreativ.jpg

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! Amennyiben tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! 

Ha még több érdekes, személyes cikkeket olvasnál Tőlem, lájkold facebook oldalamat: @kotyogok

Vagy csatlakozz a csoportomhoz: Kortyolva kotyogjunk

Vagy keress instagramon: kotyog_ok

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr4516716610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása