kotyogOK

Segítség, megharapott egy energiavámpír! - II. rész

2019. augusztus 01. - most.kotyogok

Elmélkedtél már azon, hogy miért lehetsz fáradt, ha mégis napi 8 órát alszol? Lehet, hogy egy energiavámpír van a közeledben! Márpedig ez igen nagy probléma, hiszen Ők azok, akik elszívják az energiádat. Lehangolt leszel, fáradt, talán ideges is, ami kihathat a környezetedre. Segítsek felismerni, hogy kik lehetnek azok a közeledben?

 

Hogyan ismerd fel, hogy valóban vámpírral van dolgod?

Az igazi vámpírtípusok:

Mártír, avagy az áldozat: Csakis a bűntudatodra nevez be, hiszen ők azt hiszik, hogy a szenvedésük elsősorban mások miatt van. Így ahelyett, hogy felelősséget vállalnának életükért, mártírt játszanak, érzelmileg erőteljesen zsarolnak másokat. Az áldozat alacsony önbecsüléssel rendelkezik, ebből kifolyólag folyamatos visszacsatolásra van szüksége: szeretetről, háláról kell tudatosítani őket. Amennyiben a mártír épp azt ecseteli, hogy milyen szörnyű napja volt, más embert okol a problémákból fakadóan, ne vegyél részt az önsajnálatukban!

Narcisztikus vámpír: Úgy érzed, hogy a barátod nem mutat hiteles érdeklődést irányodba? A narcisztikus vámpír nem képes kifejezni együttérzését mások iránt, elvárják, hogy azt tedd, amit mondanak neked, és mindenekfelett őket helyezd első helyre, így táplálva egójukat. Hamis bájjal manipulálják áldozatukat, majd a legmegfelelőbb pillanatban képesek hátat fordítani neked, és a kellő mennyiségű fegyverrel hátba szúrni. Az ilyen kapcsolatokat érdemes minél előbb jó messzire elkerülni.

Milyen egy uralkodó vámpír? Természetesen uralkodásra teremtett, aki szereti felsőbbrendűnek, alfának tekinteni magát, így próbálva kompenzálni azt a belső bizonytalanságukat, félelmüket, miszerint gyengék, vagy tévedhetnek, ebből kifolyólag gyakran félemlítik meg áldozatukat. Az uralkodó vámpírok hangoskodó emberek, akik mély meggyőződéssel állítják a világról, hogy csakis „fekete-fehér” lehet. Az ilyen embereknél arra kell gondolni, hogy azért próbál megfélemlíteni, hogy felsőbbrendűséget érezhessen, és még véletlenül se tudd megsebesíteni.

Melodráma vámpír: Nevéből adódóan nem nehéz megfejteni ezt a vámpír típust: abból szívja ki az energiát, ha problémákat, kríziseket teremthet, hisz ilyenkor áldozatnak tekintheti saját magát, és a valódi élet problémáit el tudja kerülni. A drámavámpírok harcait kerüld minél messzebbre, és lehetőleg ne vegyél részt a küzdelmükben!

Milyen egy ítélkező vámpír? Az ítélkező vámpírok – köszönhetően az alacsony önértékelésüknek – kifejezetten élvezik, ha másokkal kötözködhetnek. Egyfajta tükröződés jön létre az ő esetükben, hiszen ahogy másokkal bánnak, úgy bánnak önmagukkal is. Ők azok, akik a bizonytalanságból táplálkoznak, így saját magad megszégyenítve érzed, hiszen eltaposnak, összetörnek. Mi lehet az ellenszere? Tudd, hogy a valódi önértékelés belülről fakad! Ne próbálj védekezni, mert csak veszítesz, ha megpróbálsz kedves lenni velük, és törekedsz a kiegyensúlyozottságra, akkor ki tudod billenteni őket az egyensúlyukból.

De mi van abban az esetben, ha ártatlan vámpírral találkozol? Nem minden esetben rosszindulatúak az energiavámpírok. Van, akik segítségre szorulnak, ők a gyámoltalan, tehetetlen típusú emberek. Állandó támasz szerepet nem lehet játszani, hiszen ez teljes mértékben felemészt téged! Önállóságra kell őket bátorítani, és ha kell, emlékeztesd őket, hogy neked is néha szükséged van egy kis időre, amit saját magaddal tölthetsz el.

Mindezek az energiavámpírok mellett persze vannak önkéntes „donorok” is, ők az ellentétek, hiszen társaságukkal inspirálnak, feltöltenek bennünket. Amennyiben úgy érezzük, hogy valaki kellőképpen megcsapolta az energiakészletünket, akkor érdemes egy ilyen véradó közelébe menni az egyensúly helyreállítása érdekében. Azonban mi történik akkor, ha minket is megharap egy vámpír, ezáltal vámpírrá változunk? Tunkolásra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr614989996
süti beállítások módosítása