kotyogOK

Hisz véled mindig száz új élmény vár...

2020. november 20. - most.kotyogok

aladdin_kotyogok_blog_hu.jpg

Egy új élmény!
A látvány már elandalít
Kettesben szebb a táj és nincs határ,
hisz véled mindig száz új élmény vár.

Azon kívül, hogy énekelve olvastad, a gyönyörű Jázmin és Aladdin oldalán repültél te is a varázsszőnyeggel, ugye? :) 

Aladdin az egyik kedvenc Disney mesém, és már alig várom, hogy Nuskóval és Lizivel nézhessem az 1992-ben bemutatott amerikai rajzfilmet.

Ne tévesszen meg a hétköznapi külső. Mint olyan sokszor, most sem az számít, amit kívül látsz, hanem ami belül van. - Aladdin

Mit kívánnál, ha találnál egy lámpást, amit, ha megdörzsölsz, azonnal kiugrik belőle egy dzsinn és teljesíti három kívánságod?

Vár ezeregy éj…

Agrabah, egy titokzatos, meseszép arab birodalom, ahol Aladdin, az utcagyerek tengeti mindennapjait. Azonban az addigi élete gyökeresen megváltozik, amikor megdörzsöli a varázslámpát, és a poénokból soha ki nem fogyó Dzsini kiszabadul, teljesítve három kívánságát.

A kaland pedig itt kezdődik! Jafar, a gonosz fővezér elrabolja Jázmin hercegnőt, a szultán egyetlen lányát. Aladdin Abuval, hű majmával, a dzsinnel és a varázsszőnyeggel indul kiszabadítani Jázmin hercegnőt.

kotyogok_blog_hu_aladdin_dzsinn.png

Tudtátok, hogy az ezeregy éjszaka meséi alapján készült?

Gyermekkoromban magával ragadott az - akkor még nem annyira ismert - arab világ. A maga bájával, hangulatával új lehetőségeket teremtett a mese. Én pedig csak ültem a katódsugárcsöves tévé előtt, varázsszőnyeget akartam, Dzsinit és új világokat felfedezni. Elmerültem Aladdin és Jázmin gyönyörű történetében.

Imádtam Dzsini humorát: nemcsak a mese központi kulcsfigurája, hanem a Disney mesék egyik legkiemelkedőbb alakja is! A bohókás dzsinn szeretetről, barátságról beszél, miközben ő maga is szabadságra vágyik.

Az igazi áttörés azonban sokkal később, szinte felnőtt fejjel érkezett: míg Aladdin úgy érezte, semmije sincs - ezért is vágyik mindenre -, addig Jázmin - akinek mindene megvan -, szabadságról áhítozik: nem adja fel, hogy szerelemből mehessen férjhez. A két fiatal különös találkozásakor egymásba szeretnek, és tökéletesen kiegészítik egymást: Aladdin, a csiszolatlan gyémánt, felfedezi, hogy mindene megvolt, csak a szegénységtől nem látta. Jázmin kívánsága pedig teljesül: úgy lehet szultánné, hogy valóban szerelemmel megy férjhez.

És pont ez a lényeg! Az igaz szerelem, hiszen egymásért küzdenek! Ez az, amit szerettem volna én is, fiatalon megtapasztalni. :)

El is felejtetted már az Aladdin történetét?

Itt a lehetőség, hogy a Deagostini által kiadott Disney hangoskönyvben újra felidézd magadban milyen fontos a család, a barátság, mennyi akadályt kell legyőznünk, hogy végül elnyerjük méltó jutalmunkat!

Gyűjtsd össze az összes Disney karaktert és legyen teljes a gyűjteményetek! 

Mit kell tenned, hogy tiéd legyen az Aladdin hangoskönyv?

Rendeld meg a fantasztikus sorozatot INNEN. Prémium előfizetőként további értékes ajándékok várnak! Irány a Disney fantasztikus és egyben varázslatos világa!

Miután pedig megérkezett a hangoskönyv, mindössze annyi a teendőd, hogy az interaktív mesefigurát a hangszóróra helyezed, öledbe veszed a gyermeked, végül a mesekönyvet, hátradőlsz, és már indulhat is a móka, kacagás, az ámulata ejtő, varázslatos mesevilág!

A varázslatos Disney hangoskönyvek fergeteges hangulatot teremtenek, remek lehetőséget nyújt, hogy a gyönyörű rajzokkal illusztrált mesekönyvet gyermekeddel együtt lapozgassátok végig, miközben az aktuális mesét hallgatjátok.

***

Tetszett a cikkem? Kérlek oszd meg! 
Kérdésed van, érdekel a világom? 
Facebookon megtalálsz: @kotyogok
Vagy instagramon: kotyog_ok

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr216292576
süti beállítások módosítása