kotyogOK

Mi a végzettséged? Főállású angyal…

2021. április 08. - most.kotyogok

lana-millan-razie-kotyogok_blog_hu_03.jpgVajon megérett már az emberiség a pusztulásra?

Mi történik, ha összefognak az angyalok és a démonok, hogy megmentsék az emberiséget? Egy pokoli jó fantasy könyv kerül a kezünkbe Lana Millan által.

Fülszöveg:
Ismered a viccet, amiben a bukott angyal, a KitKat-mániás démon és egy hősszerelmes bolti eladó a Tudás Könyvének keresésére indul? Nem? Nem csoda, hiszen ez nem vicc. Raziel a Tudás Könyvének őrzője, a legfelsőbb misztériumok és titkok angyala. Vagyis csak volt. Valami történt. Lélegzik és ver a szíve, miközben Nevada tűzforró sziklái között kinyitja a szemét. Emberré vált. Lehetne még ennél is rosszabb a helyzete? Lehet, és lesz is. Amikor eltűnik a Tudás Könyve üzletet ajánlanak neki: ha segít megtalálni, visszakaphatja a szárnyát. Segítőként egy pimasz démont varrnak a nyakába, hogy aztán együtt vágjanak neki Amerika vadregényes tájainak. Kalandos útjuk során Raziel felfedezi magában az elszánt harcost, a féltő barátot, és az esendő embert. Lana Millan második regénye egy izgalmas mese, ami akár igaz is lehetne.

– Úgy értem, mi a végzettséged?
– Főállású angyal

Hogyan lehet felkelteni a figyelmemet egy könyv iránt? Ha szerepel a leírásában a bukott angyal, esetleg a démon szó. Már pedig Lana Millan Raziel című könyvére kiemelt figyelmet szenteltem, és amikor tündéri anyósomék által megkaptam karácsonyra a hőn áhítatott sorozat első két kötetét, ki se lehetett robbantani a kanapé puha párnái közül!

Miközben a sorokat faltam, megismerkedtem Raziellel, a bukott angyallal, Beladerrel a jó humorú, ám igazi fenegyerek démonnal és sok-sok egyéb szereplővel, helyszínnel, amit valljunk be őszintén, mi magunk is szívesen kipróbálnánk!

Az élet lutri. Lehet, hogy mindent a nagykönyv szerint teszel, ahogyan kell, ahogy mások elvárják tőled, aztán egy pillanatra nem figyelsz, és elcsap egy autó. Én azt mondom, élj, mindig tiszta szívvel élj.

lana-millan-razie-kotyogok_blog_hu_02.jpg

A gyönyörű borítója mellett, Raziel hihetetlen naivitásával és Belader extrém stílusával hamar levett a lábamról. Az alaptörténet zseniális: eltűnt a Tudás Könyve és Razielből letaszított angyal lesz. Mihály arkangyal el akarja pusztítani az emberiséget, amiért oly fertőzötté vált a Föld, azonban Uriel felkéri Razielt, hogy mentse meg az emberiséget. Mit kap cserébe? Egy KitKat-mániás démont, aki nem csak az őrületbe kergeti, hanem a szerelembe is.

Lana Millan vicces, humoros története új megvilágításba helyezi az angyalok, démonok, Mennyország és Pokol aspektusát. Fordulatos cselekmény, igényesen kidolgozott borító, ez kell nekem, hogy azt mondjam: egye fene, kicsit kevesebbet alszom, de ezt a fejezetet még elolvasom!

– De azt tudjátok, mit söpörnek a repülőtéren? – kérdezi Tully fülig érő szájjal, ezúttal égő cigaretta nélkül. – Hát airport!

lana-millan-razie-kotyogok_blog_hu.jpg

Az írónő zseniálisan eltalálta Raziel vívódását az emberi és az angyali lét között. A karakter remekül felépített, a történet előrehaladtával pedig abszolút jó jellemfejlődés megy végbe.

Belső vívódások sokasága, humoros párbeszédek, civódások a két főszereplő között, a jó és a rossz összecsapása - ezek jellemzik Lana Millan Raziel című könyvét.

És mi az igazi kínzás? Egy olyan függővég, amitől a pokolba kerülsz! Vagy a mennyországból Nevadába?

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! Amennyiben tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! 

Ha még több érdekes, személyes cikkeket olvasnál Tőlem, lájkold facebook oldalamat: @kotyogok

Vagy csatlakozz a csoportomhoz: Kortyolva kotyogjunk

Vagy keress instagramon: kotyog_ok

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr5716493162
süti beállítások módosítása