Na, nem arra kell gondolni, hogy dinnyét szeretnék ültetni, pusztán azon morfondíroztam, hogy Nuskónak kijár ebben a melegben valami különleges édesség, desszert. Könnyű is legyen, de ne is kelljen sütni? A legegyszerűbb megoldást választottam: csináljunk kókuszgolyót, csak kókusz nélkül, és végül is ne golyók legyenek, hanem dinnyék, és akkor már színezzük is be! Hogy micsoda?
Szeretem a különleges süteményeket, desszerteket, főleg, ha külsőségben is kicsit más. Imádom a barackot! Igen, az esküvőkön szereplő cukrozott, színezett, édes, gejl barackot, amit rajtam kívül, aligha szeret más. Na, én rajongok érte!
És mivel nyár van, belefér egy kis változatosság, a gyerek pedig így is, úgy is imádja, ha süröghet-foroghat a konyhában.
Dinnye süti receptje:
500 g darált háztartási keksz ücsörgött a szekrényben, így fogtam, és kettéosztottam a piros és a zöld részhez:
Dinnye héja:
- 300 g keksz
- 120 g porcukor
- 120 g margarin
- zöld ételfesték
Dinnye belseje:
- 200 g keksz
- 120 g porcukor
- 120 g margarin
- piros ételfesték
Mindkét kekszes masszába ajánlott némi rumaromát is tenni, csak az íz kedvéért. Valamint tortadara szükséges a felszeletelt dinnye cikkek díszítéséhez.
Összedolgozzuk külön a piros, és külön a zöld masszát, majd mindegyikből 6-6 egyforma golyót gyúrunk. A zöld golyókat ezután kilapítjuk, és bevonjuk a piros golyókat vele. El is készült a görögdinnye, már csak a hűtőbe kell tenni 1-2 órára, hogy kellően kipihenjék magukat, és megfelelően szeletelhetőek legyenek.
Felvágást követően a cikkek oldalát torta darával érdemes díszíteni, hogy még jobban hasonlítsanak az igazi görögdinnyére.
Jó étvágyat!
Ha még több érdekes, személyes cikkeket olvasnál Tőlem, lájkold facebook oldalamat: @kotyogok
Vagy csatlakozz a csoportomhoz: Kortyolva kotyogjunk
Vagy keress instagramon: kotyog_ok