kotyogOK

Segítség, megharapott egy energiavámpír!

2019. július 30. - most.kotyogok

Az meg van; ülsz a kanapédon, a reggeli kávéd a dohányzóasztalon, de fogod a fejed, és bambulsz ki az ablakon, mert nem érted, hogy miért vagy még mindig ilyen fáradt, amikor 8 órát aludtál? Aztán eszedbe jut a tegnap este későig tartó beszélgetés a legjobb barátnőddel, és ugyanekkor bevillan az arca, ahogy rád mosolyog. Tiszta, őszinte mosoly, ahonnan kikandikál a vámpírfog. Már korábban is motoszkálhatott a fejedbe az a kifejezés, hogy energiavámpír, de folyton elhessegetted. Amikor pedig elhelyezkedsz a géped előtt, és rákeresel az energiavámpír szóra, végigolvasod a lehetséges változatokat, egyből kiszúrod azt, amelyik a te barátnődre, munkatársadra, távoli-, (rosszabb esetben) közeli rokonodra igaz.  

Bizony egy energiavámpírral van dolgod, ha úgy érzed, minden erőd elhagyott, rossz gondolatok gyötörnek, csődtömegnek érzed magad miután beszéltél az érintőleges személlyel.

Kikre tapadnak elsősorban a vámpírok? Természetesen áldozatuk olyan, akiknek sok energiájuk van, vidámak, optimisták, szeretnek nevetni, és pozitív szemlélettel rendelkeznek, hiszen innen könnyebb ellopni az értékes tartalékot.

Honnan ered az elnevezése?

Azoknak a városi kifejezéseknek egyike az energiavámpír elnevezése, amelyek a pszichológiai fogalmakat a hétköznapi emberek számára próbálják kifejezni. Sokszor azonban ezeket az elnevezéseket rosszul írják le, nem megfelelően definiálják, azonban ebben az esetben ez nem igaz, sőt, kifejezetten szellemes, komikus kontextusba öltöztetik. Az energiavámpír áldozata akár negyed óra alatt is kimerültté, fáradttá válhat, pillanatok alatt kedvét szegheti, és úgy érezheti, semmihez sincs kedve.  Azonban érdemes megjegyezni, hogy ezek a vámpírok, nem feltétlenül tudatosan szívják el mások energiáit.

Úgy érzed, kikerget a szomszédod a világból sorozatos elégedetlenkedéseivel? Megfigyelted már, hogy a főnököd akkor érzi jól magát, ha feszültség uralkodik a munkahelyen? Folyton pesztrálni kell a barátnődet, mert ha nem teszed, neked lesz lelkiismeret furdalásod? Elő a fokhagymával, szenteltvízzel, keresztekkel, induljon a vámpírok elleni harc!

Mondhatjuk, hogy ezek az emberek önértékelési problémákkal küzdenek, mástól igyekeznek választ kicsikarni, vagy éppen paranoid, antiszociális, narcisztikus személyiségjegyekkel rendelkeznek. Mielőtt azonban karód döfnénk egyből szerencsétlen szívükbe, gondoljuk végig, hogy a személyiség bizonyos fokú zavara állhat fenn nála, azonban kórosnak nem feltétlenül nevezhető egyből!

Mi történik abban az esetben, ha ezt a személyt nem szeretnénk elveszíteni?

Célszerű kideríteni, miért lett ilyen, mi bántja, milyen problémái vannak, és amennyiben nem tudunk mi magunk őszinte segítséget nyújtani, érdemes elirányítani ilyen emberekre szakosodott paphoz szakemberhez.

Hogyan ismerd fel, hogy valóban vámpírral van dolgod?

A választ következő blogbejegyzésemben olvashatod majd, amennyiben Neked is van tipped, szíves örömest várom! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr8414985928
süti beállítások módosítása