kotyogOK

A testvéri szeretet: erős kapocs két ember között

2021. január 07. - most.kotyogok

kotyogok_blog_hu-jegvarazs.png

Legyen hó, legyen hó
Még sose volt hasonló.
Legyen hó, legyen hó,
Olyan lelket mozdító.
Bár tudnám azt, hogy mi lesz itt még!
Jöjjön száz orkán!
és közben a szívemen ül a jég

Amikor eszembe jut egy Disney mese, valahogy mindig a dalszövegükre koncentrálok. Engem nagyon meg lehet fogni egy-egy jól elkapott üzenettel, idézettel, és persze dalszöveggel. Imádom hallgatni, és ami igazán fülbemászó, egy idő után már kívülről fújom is a szöveget. Nem volt ez másképp a Jégvarázs című mesével sem, amikor Anna és Elza, na meg persze Olaf és Kristoff ámulatba ejtettek. Ez a varázslat pedig tovább folytatódott, amikor hangoskönyv formájában megérkezett hozzánk is Olaj figurája és maga a könyv is csodálatos képekkel és szöveggel. Imádom olvasni Nuskónak és Lizinek!

Na de ne szaladjunk annyira előre!

Elza, Arandelle királynője igazán különleges személy, ugyanis amihez hozzáér, az jéggé változik. Csakhogy a hókirálynő lefagyasztja egy éjszaka alatt az egész királyságot, így hát Anna, a félelmet nem ismerő optimista kis húg bátran indul útnak Kristoffal, a jég emberrel és Svennel, a rénszarvassal. Na meg persze Olaf, a kedvenc hóemberünk sem maradhat ki ebből a mulatságból. A természet erejével dacolnak, csakhogy megmenthessék birodalmukat a pusztulástól.

A Jégvarázs pont emiatt volt más, mint a többi hercegnős mese. Amellett, hogy a klasszikus hercegnős irányok is voltak benne, amellett inkább a felnőtteknek üzent: itt az ideje önmegvalósítani, szabad akarattal harcolni. Igaz szerelem csókja? Frászkarikát! Ide veled szörny óriás, a nővéremért bármit! Nem egy újabb hercegnőt helyeztek el a középpontba, aki békésen vágyakozik a sorsának jobbra fordulásában, hanem igenis tesz érte!

Mi is ugyanúgy dobbantani akarunk a lábunkkal, jégpalotát felhúzni egyetlen laza mozdulattal, miközben a gyönyörű kristályruhában bevonulunk, hogy becsaphassuk mögöttünk az ajtót, nem igaz?

Na de van itt még valami! Ráadásul (számomra) a történet legjobb része, hiszen nekem is két lányom van.

A fő mozgató rugója ebben a történetben a testvéri kapcsolat. Hogy nem kell az igaz szerelem csókja, a testvéri szeretet kell!

kotyogok_blog_hu-jegvarazs-.jpg

"A szeretet azt jelenti, hogy valaki másnak a szükségletei sokkal fontosabbak, mint a sajátod." 

Hát ez az! A testvérek egymást helyezik saját maguk elé! Mert egyszerűen ilyen a testvéri szeretet: erős kapocs két ember között.

Szeretnéd te is újra átélni a Jégvarázs csodálatos történetét?

Itt a lehetőség, hogy a Deagostini által kiadott Disney hangoskönyvben újra felidézd magadban milyen fontos a család, a barátság, mennyi akadályt kell legyőznünk, hogy végül elnyerjük méltó jutalmunkat!

Legyen teljes a gyűjteményetek: gyűjtsd össze az összes Disney karaktert!

Mit kell tenned, hogy tiéd legyen Anna és Elza története?

Rendeld meg a fantasztikus sorozatot INNEN. Prémium előfizetőként további értékes ajándékok várnak! Irány a Disney fantasztikus és egyben varázslatos világa!

Miután pedig megérkezett a hangoskönyv, mindössze annyi a teendőd, hogy az interaktív mesefigurát a hangszóróra helyezed, öledbe veszed a gyermeked, végül a mesekönyvet, hátradőlsz, és már indulhat is a móka, kacagás, az ámulata ejtő, varázslatos mesevilág!

A varázslatos Disney hangoskönyvek fergeteges hangulatot teremtenek, remek lehetőséget nyújt, hogy a gyönyörű rajzokkal illusztrált mesekönyvet gyermekeddel együtt lapozgassátok végig, miközben az aktuális mesét hallgatjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr7616376346
süti beállítások módosítása