kotyogOK

Heti menütervezés, avagy mi kerüljön az asztalra?

2021. augusztus 05. - most.kotyogok

menu-tervezes-kotyogok.png

Ma mi legyen az ebéd? Mit főzzek? Jó lesz a gomba pörkölt, vagy legyen inkább karotta főzelék? Hány és hány kérdés merül fel előző este, amikor rákérdezünk a családnál, hogy másnap mit szeretnének ebédelni vagy vacsorázni? Ilyenkor mi a válasz?

Nem tudom…

Nekem mindegy…

Fogalmam sincs…

Na, akkor álljunk meg egy pillanatra! Mi lenne, ha előre terveznénk?  Nem csak időt spórolunk, de nem kell zsörtölődni a család többi tagjával, amikor a hűtő előtt ácsorgunk, hogy ugyan, mondják már el, hogy mit szeretnének enni…

Mi, anyák eleve logisztikázunk, hiszen az idő kincs! Folyton megtervezzük a napunkat, ugyanis a háztartás egyes elemeit mindig el kell végezni: főzni, mosni, takarítani, vasalni stb. Minél jobban átlátjuk a teendőink listáját, annál pontosabban be tudjuk lőni, hogy mikor mivel szeretnénk foglalkozni. Ilyen például, ha előre tudjuk: mennyi időt rostokolunk majd a tűzhely mellett?

Amellett, hogy időt spórolunk, az ételpazarlást is megelőzhetjük, ugyanis eleve látjuk, hogy milyen alapanyagokat szükséges venni, ebből kifolyólag felesleges élelmiszereket nem vásárolunk.

Hogyan tudok ebben segíteni, hogy a heti menütervezés megvalósuljon?

heti-menu-tervezes-kotyogok-blog.png

Készítettem nektek egy LETÖLTHETŐ menütervezőt! Nincs más dolgotok, mint otthon kinyomtatni, és kirakni a hűtőre, vagy egy szimpatikus parafatáblára! Sőt, igyekeztem kedvezni nektek, mégpedig a menütervező jobb oldalán találtok egy kívánságlistát is, ami pont arra jó, hogy a gyerekek kedvenceit is felvéssétek a listára, így egy hosszú, és fárasztó nap után máris jöhet a pudingos palacsinta, vagy a stíriai metélt!

A menütervezőt kisgyerekeseknek is jó szívvel ajánlom, ugyanis külön rubrikákat készítettem a tízórainak és uzsonnának is, hiszen érdemes ezeket is figyelni: mit uzsonnáznának a lurkók? Kakaós csiga, vagy valamilyen gyümölcs? Házi fagylalt ebben a jó melegben? Amint sikerül összeírni a menütervet, máris könnyebb lesz bevásárolni, mivelhogy jó előre látjuk, mikor érdemes beszaladni a boltba friss gyümölcsért, vagy zöldségért, esetleg alapanyagokért.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! Amennyiben tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! 

Ha még több érdekes, személyes cikkeket olvasnál Tőlem, lájkold facebook oldalamat: @kotyogok

Vagy csatlakozz a csoportomhoz: Kortyolva kotyogjunk

Vagy keress instagramon: kotyog_ok

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr7316646212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása