kotyogOK

Csak ússz és evezz!

2020. november 06. - most.kotyogok

kotyogok_blog_hu.pngMi sülhet ki abból, ha egy kalandvággyal teli, kacska úszójú bohóchal bizonyítani akar, és kiúszik a zátonyról a nyílt vízre?

Egy 2003-ban bemutatott egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, mégpedig akkora nézettséggel, hogy világszerte 860 millió dolláros bevételt termel. A Némó nyomában olyannyira sikeres mese lett, hogy Oscar-díjat nyertek a legjobb animációs filmek kategóriában.

- Bármi történhet vele, pedig megígértem neki, hogy nem hagyom.
- Hm. Elég furcsa ígéret.
- Miért?
- Hát, ha nem hagyod, hogy bármi történjen vele, akkor semmi sem történik vele. Az pedig marha unalmas.

Na, de pontosan miről is szól?

nemo_nyomaban_kotyogok_blog_hu.jpg

Pizsi, a bohóchal arra tanítja egyetlen fiát, Némót, hogy a Nagy Korallzátony környéke rengeteg veszély rejt. Ám az ifjú bohóchal tele van kalandvággyal, tettrekészséggel, amit már az első iskolai napon be is akar bizonyítani, mégpedig azzal, hogy kiúszik a biztonságos zónából, pacsit ad egy hajónak, azonban egy váratlanul felbukkanó búvár hirtelen elragadja. Pizsi őrült hajszába kezd, csakhogy megmentse fiát. Segítője Szenilla lesz, egy memóriazavaros palettás doktorhal, aki kezdetben igen komoly fejfájást okoz szokatlan állapota miatt, azonban a film során egy optimista, vidám, barátkozó halacskát ismerhetünk meg személyében. Némó mindeközben egy fogorvosi rendelő akváriumában szökésre készül újonnan megismert barátaival. A kis halacskák izgalmas menekülési kísérleteik, sok félreértések, rengeteg nevetés, végül az örömmel teli találkozások eredménye a nagysikerű, különleges mese: Némó nyomában.

Mire tanít?

A Némó nyomában egy rendkívül összetett, rengeteg tanulságot hozó mese, amely a család fontosságáról, saját félelmeink, gátlásaink legyőzéséről, vagy az apró hibáink elfogadásáról szól, azonban talán a legfontosabb mondata mégis Szenilla szájából hangzik el:

Amikor az élet rád rak még egy lapáttal, tudod, mit tegyél? Csak ússz és evezz! Csak ússz és evezz, ússz és evezz!

Vagyis, hiába van megfosztva ez a kis halacska az emlékeitől, továbbra is optimista marad, aki rengeteg akadályon verekszi át magát. Jóformán nekünk, felnőtteknek állít görbe tükröt, hiszen az élet újabb és újabb akadályokat gördít elénk, amit meg kell oldanunk.

Szóval, a Ton hal jön páncélban és a kagyló megkérdi: "Hát rajtad meg mi van? Vas ing Ton?" (Pizsi)

El is felejtetted már az aranyos bohóchal történetét?

Itt a lehetőség, hogy a Deagostini által kiadott Disney hangoskönyvben újra felidézd magadban milyen fontos a család, a barátság, mennyi akadályt kell legyőznünk, hogy végül elnyerjük méltó jutalmunkat!

A varázslatos Disney hangoskönyvek fergeteges hangulatot teremtenek, remek lehetőséget nyújt, hogy a gyönyörű rajzokkal illusztrált mesekönyvet gyermekeddel együtt lapozgassátok végig, miközben az aktuális mesét hallgatjátok.

Gyűjtsd össze az összes Disney karaktert és legyen teljes a gyűjteményetek! 

Mit kell tenned, hogy tiéd legyen a Némó nyomában hangoskönyv?

Rendeld meg a fantasztikus sorozatot INNEN. Prémium előfizetőként további értékes ajándékok várnak! Irány a Disney fantasztikus és egyben varázslatos világa!

Miután pedig megérkezett a hangoskönyv, mindössze annyi a teendőd, hogy az interaktív mesefigurát a hangszóróra helyezed, öledbe veszed a gyermeked, végül a mesekönyvet, hátradőlsz, és már indulhat is a móka, kacagás, az ámulata ejtő, varázslatos mesevilág!

 

***

Tetszett a cikkem? Kérlek oszd meg! 
Kérdésed van, érdekel a világom? 
Facebookon megtalálsz: @kotyogok
Vagy instagramon: kotyog_ok

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr7716276088
süti beállítások módosítása