kotyogOK

A tündérek olyan icipicik, hogy egyszerre csak egy érzés fér meg bennük

2021. február 05. - most.kotyogok

kotyogok_blog_hu-pan-peter.jpg

Miért imádom a hangoskönyveket? Nemcsak azért, mert Nuskó ilyenkor az ölembe ül, nézegetjük a mesekönyvet, hallgatjuk az interaktív figura által lejátszott mesét, hanem azért, mert ilyenkor nosztalgiázom. Még pedig rengeteget. Így volt ez a Pán Péter meséjénél is. Ez a Disney mese nálam valamilyen okból kifolyólag kimaradt, a filmes változatát láttam: Én, Pán Péter címmel. A moziban ültünk a szüleimmel, és azt hiszem a szipogás, orrfújás sokkal hangosabb volt, mint Johnny Depp vagy Kate Winslet romantikus játéka. Így, visszagondolván elég sokszor voltam gyerekkoromban, fiatal koromban moziban. Micsoda remek emlékek!

Így hát nem csak Nuskó élvezte a mesehallgatást, hanem jómagam is.

- Mindannyian bátrak vagyunk, hiszen a szeretteink kedvéért képesek vagyunk félretenni az álmainkat.
- És ezek az álmok hová kerülnek?
- Egy, a szívünkben elrejtett fiókba. Minden este elővesszük és nézegetjük őket. Egyre nehezebb lehet visszarakni az álmainkat a fiókba, de megtesszük. Éppen ezért vagyunk bátrak. (Pán Péter)

kotyogok_blog_hu-pan-peter_01.jpgNa, de ki is az a Pán Pétert?

A történet Pán Péterről szól, a repülő kisfiúról, aki sosem nő fel. Wendy pedig erről a kisfiúról mesél testvéreinek, ráadásul az egyik éjszaka megjelenik Pán Péter is, hogy elkalauzolja szereplőinket egy igazán különleges helyre: Sohaországba, oda, ahol nincsenek felnőttek, ugyanis a gyerekek sose nőnek fel. Izgalmas kirándulás veszi kezdetét a Darling testvérek számára: Sellő-lagúnától kezdve az indiánok táborában is járnak, azonban jókedvüket egy félelmetes és gonosz személy veszi el, mégpedig Hook kapitány, aki az indiánok törzsfőjének lányát ráadásul elrabolta. Pán Péter és Hook kapitány közötti konfliktus hatására egy vakmerő ám végső csapás veszi kezdetét.

A könnyen nyomon követhető történet a maga egyszerű bájával varázsolja el a legkisebbeket is, miközben felnőttként fontos tanulságokat vonunk le: nem szabad elfelejteni a bennünk lakozó gyermeket, figyelni kell rá (is), engedni néha a csábításának, mely szerint az élet nem mindig fekete-fehér.

Többféle bátorság van a világon, mint hinnétek. Bátor, aki többet gondol másokra, mint magára. (Pán Péter)

kotyogok_blog_hu-pan-peter_02.jpgMinden részletre emlékszel a Pán Péterből?

Immáron hangoskönyv formájában is megjelent a Deagostini gondozásában! Mennyire fontos a család, a barátság, hány és hány akadályt kell kiállniuk a szereplőknek?

Gyűjtsd össze Te is az összes Disney karaktert, ezáltal legyen tiétek a teljes gyűjtemény!

A fantasztikus sorozatot INNEN rendeld meg, akár Prémium előfizetésben, ahonnan további értékes ajándékok várnak!

Mi az a hangoskönyv?

Az interaktív mesefigurát helyezd a hangszóróra, vedd öledbe a gyermeked, dőljetek hátra és hallgassátok a csodálatos Disney mesét, miközben lapozgatjátok a mesekönyvet. Indulhat is a móka, kacagás, az ámulatba ejtő, varázslatos mesevilág!

 

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! Amennyiben tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! 

Ha még több érdekes, személyes cikkeket olvasnál Tőlem, lájkold facebook oldalamat: @kotyogok

Vagy csatlakozz a Megálló, ahol megpihenhetsz csoportunkhoz ITT

Vagy keress instagramon: kotyog_ok

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr2416417244
süti beállítások módosítása