kotyogOK

Tizenöt foltos pocsolyát elloptak. Ó, ez badarság!

2021. január 19. - most.kotyogok

kotyogok_blog_hu.jpg

Hogy micsoda? Valóban, mi ez a badarság? Tizenöt foltos pocsolya? Inkább tizenöt foltos dalmata! Bizony, a 101 kiskutyáról van szó, amit legelőször a moziban láttam a szüleimmel, csakhogy a film változatát Jeff Daniels és Joely Richardson főszereplésével. Na meg persze a sármos House doki is feltűnik a porondon, csakhogy most egy ügyetlen figuraként. Ki találtátok, hogy Hugh Laurie Jaspert játszotta? :)

Szörnyella de Frász
Szörnyella de Frász
Elég ha csak rádnéz, már kiráz a láz
Ily némbert, kész istencsapás, ha látsz
Szörnyella, Szörnyella...
Mint gyilkos pók új áldozatra vár,
Szörnyella, Szörnyella de Frász

Emlékeztek még miről szól a 101 kiskutya?

Két dalmata, Pongo és Perdita különleges találkozásán túl, két esküvő után, kicsinyeik nevelésekor a gonosz Szörnyella de Frász először Roger-től és Anitától szeretné megvásárolni a kölyköket, azonban elutasításba ütközik. Mivel az áhított üzlet nem jött össze, Szörnyella elrabolja a kiskutyákat, hogy bundát készíthessen belőlük, saját magának. Erről a különleges, féktelen hajszáról szól a Walt Disney mese, amit 1961-ben mutattak be Amerikában, Magyarországon pedig eredetileg 1964-ben, azonban az új magyar változata 1995-ben került a mozikba.

Hogy szereted a macskahúst? Sütve vagy pörköltnek? Esetleg párolva?   (Jasper)

101-kiskutya-kotyogol_blog_hu.jpgA 101 kiskutya története nem túl bonyolult, így egy kisebb gyermek is könnyedén követni tudja a cselekményt.  Nem mai alkotás, jobban mondva 60 éves mesefilm, ami gyakorlatilag teljesen más gondolkodásmódot is ad, mint az általam korábban bemutatott Jégvarázs. Modern mesét állítok szembe egy régebbivel. A Jégvarázsban az önmegvalósítás volt porondon, míg itt, a 101 kiskutyában - és most vonatkoztassunk el attól, hogy teljesen más sztoriról van szó - a női karakterek mindössze aggódnak, sopánkodnak, és különösebben nem tesznek semmit. Micsoda fejlődés, nemdebár?

Horace és Jasper a mese tipikus csetlő-botló karaktere, akik hitelesebbé, kedvelhetőbbé teszik a mesét, mert valljuk be őszintén, Szörnyella de Frász ettől függetlenül a kiskutyák bundájából saját kabátot szeretne magának készíttetni.

A mese rajzolása kezdetleges, hiszen csak le kell tagadnia 60 évet, mindazonáltal a szereplők egyszerű, könnyen szerethető vagy épp utálható karakterek, a háttér rajzolása pedig kevésbé komplikált.

Minden részletre emlékszel a 101 kiskutyából?

Immáron hangoskönyv formájában is megjelent a Deagostini gondozásában! Mennyire fontos a család, a barátság, hány és hány akadályt kell kiállniuk a szereplőknek?

Gyűjtsd össze az összes Disney karaktert, ezáltal legyen tiétek a teljes gyűjtemény!

A fantasztikus sorozatot INNEN rendeld meg, akár Prémium előfizetésben, ahonnan további értékes ajándékok várnak!

101-kiskutya-hangoskonyv.jpg

Mi az a hangoskönyv?

Az interaktív mesefigurát helyezd a hangszóróra, vedd öledbe a gyermeked, dőljetek hátra és hallgassátok a csodálatos Disney mesét, miközben lapozgatjátok a mesekönyvet. Indulhat is a móka, kacagás, az ámulatba ejtő, varázslatos mesevilág!

                                                                  ******

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! Amennyiben tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! 

Ha még több érdekes, személyes cikkeket olvasnál Tőlem, lájkold facebook oldalamat: @kotyogok

Vagy csatlakozz a Megálló, ahol megpihenhetsz csoportunkhoz ITT

Vagy keress instagramon: kotyog_ok

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr4816396248
süti beállítások módosítása