kotyogOK

Csíja, csíj kisbabám

2020. december 11. - most.kotyogok

dumbo.jpgGyerekként rengeteg mesét nézünk, és valljuk be őszintén, egy-két kedvenc biztos akad, amire jó szívvel gondolunk. Ezeknek a meséknek nem csak a történetére vagyunk kíváncsiak, hanem az üzenetére, hogy mi az, amit tapasztalunk, tanulunk általa. És itt kellene azt írnom, hogy a Dumbo nekem ilyen volt, de csalódást kell, hogy okozzak.

Megvallom őszintén, a Dumbóra alig emlékszem gyerekkoromból, pedig kazettán is megvolt. Így, amikor megérkezett hangoskönyvben, nemcsak Panka hallgatta kíváncsian a történetet, hanem jómagam is.

Tudtátok, hogy a Dumbót 1941-ben mutatták be Amerikában? Magyarországon pedig csak 1989-ben?

A repülő kis elefánt…

Dumbo nagyra nőtt fülei miatt egészen kicsi korától gúny tárgyává válik. Épphogy megkapja kölykét az elefánt mama, egy hatalmas tüsszentés után feltűnnek Dumbo hatalmas fülei. A nőstényelefántok pedig kinevetik. Mit tesz ekkor egy anya? Védi a gyerekét! Dumbo anyukája is ugyanezt tette, csakhogy veszettségre hivatkozva a cirkusz igazgatója elkülönítik a többiektől, emiatt a többi nőstényelefánt Dumbot hibáztatja. Egyedül marad a kiselefánt. Timothy, a kis egér viszont megsajnálja a bébi elefántot, így hát elhatározza, hogy segít neki. A porondmestert álmában arra kéri, hogy csináljon sztárt Dumbóból. Az attrakció kudarcba fullad, mindössze a bohócok között kap szerepet, ahol újfent kifigurázzák. Timothy azonban nem hagyja annyiban, rájön, hogy Dumbo akár repülhetne is a nagy füleivel. Micsoda szenzáció lenne! Így egy kis csellel, elhinti Dumbóban, hogy tud repülni. A kiselefánt nagy elszántsággal végül valóban repül az egyik show műsor alatt, elkápráztatva a közönséget. Micsoda szenzáció! A kicsi elefánt a végén újra a mamájával lehet.

Jöhet egy kis érdekesség?

Walter Elias Disney, a legendás Walt Disney névadója és alkotója 1901-ben született. Az ő alkotásának köszönhetjük többek között Minnie egeret, Hófehérkét vagy a Bambit. Walt Disney utoljára a Dzsungel könyvén dolgozott, a legnagyobb kedvence pedig a Dumbo volt. Óriási mesebirodalma a mai napig hihetetlen népszerűségnek örvend.

Oscar díjat kapott Frank Churchill és Oliver Wallace a Dumbo zenéért, a Baby Mine-t (csíj kisbabám) pedig a legjobb dal kategóriára jelölték. Csodálkozol? Olvasd el a dalszövegét:

Csíj Kisbabám
Csíja, csíj kisbabám.
Bújj hozzám, nézz reám!
Szárítsd fel könnyeidet,
sose feledd, szeretlek én! 

Édes, szép kisbabám.
Angyalkám figyelj rám!
Csillogjon szemed, s ne bánd,
ha nevet rajtad a világ! 

Csíja, csíj kisbabám.
Bárhol jársz gondolj rám!
Nálad nincs drágább nekem,
Csak légy itt velem!

Kisbabám
Kisbabám

dumbo_kotyogok_blog_hu.pngTe sem emlékszel már Dumbóra?

Itt a lehetőség, hogy a Deagostini által kiadott Disney hangoskönyvben újra felidézd magadban milyen fontos a család, a barátság, mennyi akadályt kell legyőznünk, hogy végül elnyerjük méltó jutalmunkat!

Gyűjtsd össze az összes Disney karaktert és legyen teljes a gyűjteményetek! 

Mit kell tenned, hogy tiéd legyen a Dumbo hangoskönyv?

Rendeld meg a fantasztikus sorozatot INNEN. Prémium előfizetőként további értékes ajándékok várnak! Irány a Disney fantasztikus és egyben varázslatos világa!

Miután pedig megérkezett a hangoskönyv, mindössze annyi a teendőd, hogy az interaktív mesefigurát a hangszóróra helyezed, öledbe veszed a gyermeked, végül a mesekönyvet, hátradőlsz, és már indulhat is a móka, kacagás, az ámulata ejtő, varázslatos mesevilág!

A varázslatos Disney hangoskönyvek fergeteges hangulatot teremtenek, remek lehetőséget nyújt, hogy a gyönyörű rajzokkal illusztrált mesekönyvet gyermekeddel együtt lapozgassátok végig, miközben az aktuális mesét hallgatjátok.

 

                                                                     ***

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet! Amennyiben tetszett, kérlek oszd meg másokkal is! 

Ha még több érdekes, személyes cikkeket olvasnál Tőlem, lájkold facebook oldalamat: @kotyogok

Vagy csatlakozz a Megálló, ahol megpihenhetsz csoportunkhoz ITT

Vagy keress instagramon: kotyog_ok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotyogok.blog.hu/api/trackback/id/tr1916328752
süti beállítások módosítása